MSTS Megoldás

MSTS Megoldás

Az Ön OBU készüléke (On Board Unit) EETS kompatibilis?

Navigálni az európai útdíj rendszerek között komplikált és zavaró folyamat több OBU (On Board Unit) készülékkel, amely szükséges a különböző országokban.
A MSTS Solution egy EETS-minősítésű, interoperábilis fizetési eszköz, amely lehetővé teszi a Belgiumban (beleértve a Liefkenshoek alagutat is), Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban történő utazást. A szolgáltatás 2018-ban Ausztriával és Olaszországgal bővül. Az MSTS Útdíj tranzakciós megoldásai koordinálják és egyszerűsítik a folyamatot, hogy több ideje jusson a flottájának ahhoz amihez a legjobban ért.
Minden 3,5 tonnát meghaladó súlyú szállítmányozási járművet el kell látni egy fedélzeti egységgel (OBU), például a Multi Toll Boxszal, amely kiszámítja a kilométerenkénti adót a jármú tengelyeinek száma, a megtett távolság és a nehéz tehergépjármú károsanyag-kibocsátási beosorálása alapján. A számítási hibák elkerülése érdekében biztosítsa, hogy OBU-ja megfelelően működik.

A MSTS Solution előnyei

A MSTS Solution előnyei

 • Egyetlen doboz több országhoz (Franciaország, Portugália, Spanyolország és Belgium, beleértve a Liefkenshoek alagutat is, a díjterületek pedig 2018-ban tovább bűvülnek)
 • Megtakarítás maximális mértéke: Franciaországban 13% / Spanyolországban 50% / a Liefkenshoek alagútban 26%
 • EETS (Európai Elektronikus Útdíjszedési Rendszer)
 • A tranzakciók online történő nyomon követhetősége kártya, tehergépjármű vagy flotta alapján
 • Könnyű Regisztráció, egyszerű Menedzsment a MyTolls platformon keresztül, amely a megfelelő flotta menedzser eszköz.
Hogyan kell fizetni

Hogyan kell fizetni a MSTS Solution szal?

  • Fizesse ki az útdíjat a MSTS által létrehozott számla segítségével

   

 • Termékek

  MSTP Sat

  Franciaország, Portugália, Spanyolország és Belgium, köztük a Liefkenshoek Tunnel, Ausztria, Lengyelország (A4) és Olaszország 2018 végéig.


   

   

   

   

   

   

   

  MSTS Toll Box

  Franciaország, Portugália, Spanyolország és Belgium, beleértve a Liefkenshoek Tunnelt

   

   

   

   

   

   

   

  További információk
  További információk

  Francia útdíjengedmények és fizetések

  Spanyol útdíjengedmények és fizetések

  Eljárás vészhelyzet esetén: a ViaPass hálózat nem jelenik meg

  Eljárás vészhelyzet esetén: az OBU meghibásodása

  MST doboz felhasználói kézikönyv

  OBU vezetőknek szóló utasítások

   

  Mi az EETS célja?

  Az Európai Bizottság célja, hogy egységesítse az útdíjfizetéseket Európában. Ennek érdekében a Bizottság 2009-ben alkotta meg az EETS definícióját és követelményeit. A tehergépjárművek egész Európában egyetlen, minden európai útdíj kifizetéséhez megfelelő interoperábilis box használatával közlekedhetnek. A közúti szállítmányozási vállalkozások számára ez egyetlen szerződést, egyetlen szolgáltatót, egyetlen, több díjterületet (autópályák, alagutak, hidak, stb.) lefedő fedélzeti egységet (OBU) és egyetlen számlát jelent.

  Mi az az EETS és miért fontos a közúti szállítmányozási vállalatoknak?

  Az EETS az Európai Elektronikus Útdíjfizetési Szolgáltatást jelenti, amely egy egyetlen, elektronikus rendszer az összes felmerülő útdíj kifizetéséhez. Jelenleg az EU-n belül minden egyes ország saját újtdíjrendszerrel rendelkezik, amely vagy időtartam (matrica) vagy távolság (fedélzeti egység) alapján számítja ki a költségeket. A közúti szállítmányozási vállalatoknak ez nagyobb költségeket és adminisztrációs terheket jelent. A vállalatok kénytelenek külön fizetési megoldást biztosítani minden egyes országhoz és a szerződéseket és kifiztetéseket számos szolgáltatóval kell rendezni.

  Kötelező-e az EETS az európai országokban?

  Az EU-irányelvek nem róttak kötelezettségeket az országokra az EETS bevezetésére vonatkozóan. A tagállamok döntik el, hogy bevezetik-e a rendszert és ha igen, mikor. Jelenleg az EETS megoldására nyitott díjterületek közé Ausztria, Belgium (beleértve a Liefkenshoek alagutat is), Franciaország, Olaszország, Portugália, a lengyelországi A4 út és Spanyolország tartozik.
  Manapság sok ország vált az időalapúról a távolságon alapuló rendszerre. Ez a váltás az első lépés az EETS bevezetéséhez, mivel azt feltételezi, hogy a fizetési eszköz egy interoperábilis doboz. Bulgáriában jelenleg zajlik az átváltás folyamata, míg Hollandiában, Dániában és Svédországban is fontolgatják a távolságon alapuló rendszer közeljövőben történő bevezetését.

  Milyen felek érintettek az EETS-regisztráció folyamatában?
  • Az Európai Bizottság alkotja meg az irányelveket és direktívákat.
  • A tagállamok egy, a közlekedési minisztérium alá tartozó szervezetet hoznak létre, amely felelős az EETS-regisztráció folyamatáért és bevezeti a szükséges országos elektronikus nyilvántartást. Ebben a nyilvántartásban a tagállam meghatározza a terülén lévő EETS-díjterületet és azokat az EETS-szolgáltatókat, amelyek regisztrációját jóváhagyták.
  • Az EETS-szolgáltató biztosítja az interoperábilis dobozt. A szolgáltatónak regisztrálnia kell saját országa és azon országok közlekedési minisztréiumánál, amelyekben a dobozt használni fogják a szállítmányozás során.
  Mit jelent az EETS a dobozt kibocsátóknak?

  Az EETS-szolgáltató fedélzeti egységének interoperábilisnak kell lennie az egyes díjterületek között és rendelkeznie kell mind GNSS- mind pedig DSRC-technológiával. Az EETS-szolgáltatóként történő jóváhagyáshoz a kibocsátó dobozának a következő követelményeknek kell megfelelnie:

  • Regisztráció EETS-szolgáltatóként a saját ország közlekedési minisztériumánál
  • Az eszköz (OBU) hitelesítése az összes ország díjterületén, ahol használni fogják
  • A kibocsátó fizetési hitelesítésének teljesítése

  Az elektronikus nyilvántartásokban lévő információk nyilvánosak és a végfelhasználó ellenőrizni tudja, hogy a doboz rendelkezik-e EETS-regisztrációval egy bizonyos díjterületen.

  Ajánl-e az MSTS EETS-kompatibilis útdíjfizetési megoldást?

  Igen, az MSTS útdíjfizetési megoldása már EETS-minősítést kapott Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Portugáliában és a Liefkenshoek alagúthoz. Az MSTS 2018-ban további díjterületekkel, többek között Ausztriával és Olaszországgal bővíti a lefedettséget. Németország is csatlakozik, amint a német kormány elfogadja az EETS-szolgáltatókra vonatkozó útdíjfizetési rendszereket. Ma ha egy közúti szállítmányozási vállalat Németországba utazik, az EETS-díjfizetési megoldásuktól függetlenül egy külön OBU-val is rendelkezniük kell a német útdíjak kifizetéséhez.

  Van olyan interoperábilis doboz, amelyet már most lehet használni az összes európai országban?

  Nem minden európai ország áll készen az interoperabilitásra, ezért jelenleg nincs olyan OBU, amelyet Európán belül mindenhol használni lehet.

  Mit jelent az EETS-minősítésű interoperábilis doboz egy közúti szállítmányozási vállalatnak?

  Minél több díjterület kezeléséhez hitelesített egy doboz, annál kevesebb OBU szükséges a tehergépjárműhöz az európai utazások során. Az MSTS megoldása az ügyfeleknek egyetlen EETS interoperábilis dobozt biztosít, amely négy országot és egy alagutat fed le. Ideális esetben a jövőben egyetlen OBU lesz majd használható egész Európában. Ha a doboz EETS-kompatibilis, az új díjterületek hozzáadásának folyamata zökkenőmentessé válik.

  Hogyan válassza ki a legtöbb előnnyel járó interoperábilis dobozt?

  A jövőt tekintve az interoperábilis dobozok ideális esetben hitelesítést nyernek majd az összes európai díjterületre. Fontos figyelni az útdíjfizetési partner által biztosított további szolgáltatásokra, például a felhasználóbarát ügyfélportálra és a mobilalkalmazásokra is, mivel ezek szintén segítenek az útdíjfizetési folyamat zökkenőmentessé tételében és vállalkozása hatékonyabb vezetésében. Az ügyfélportálnak a jó átláthatóság mellett a szállítmányozási flotta útdíjtermékei feletti irányítást is biztosítania kell, mert ez kevesebb adminisztrációs terhet jelent a csapatának, valamint segít a büntetések megelőzésében is. Emellett az útdíjköltségeket kiszámító eszköz lehetővé teszi, hogy optimális útvonalat válasszon a tehergépjárműveinek és csökkentse a költségeket.